EBS zal voorwaarden afvalverwerking aanscherpen
07 Feb 2016, 06:23
foto


De directie van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal strengere voorwaarden stellen voor contractors die afval van het bedrijf verwerken. De directie van EBS zegt verbaasd te zijn dat afvalmateriaal, mogelijk afkomstig van EBS, op een leegstaand perceel aan de Mathoerastraat in Paramaribo-noord is gedumpt.

EBS deelt mee dat dit 'scrap' materiaal, afkomstig van in renovatie zijnde onderstations, kan zijn afgevoerd door een contractor met wie het bedrijf een overeenkomst heeft voor het verwerken en recyclen van afvalmateriaal. De contractor verwerkt dit afvalmateriaal vervolgens tot metalen bakken, roosters voor riolering en andere metalen producten.

Om te voorkomen dat contractors met wie de EBS samenwerkt, zich schuldig maken aan milieuvervuiling, zal het bedrijf strengere voorwaarden stellen voor onder andere afvalverwerking. Ook zullen vanuit de directie gepaste maatregelen worden getroffen, als blijkt dat de contractor tegen gemaakte afspraken, op een onverantwoorde wijze is omgegaan met afval materiaal van de EBS, zegt het bedrijf.

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April