Santos speelt gelijk, maar verhuist naar de laatste plaats
07 Feb 2016, 08:18

Santos, de vertegenwoordiger van de Nickerie Voetbal Bond in de topsectie van de Surinaamse Voetbal Bond, heeft zaterdag één van haar betere wedstrijden gespeeld. Toch kwam de club niet verder dan een 1-1 tegen SNL. Met dit gelijkspel verhuist Santos naar de 12e, tevens laatste plaats van de eerste klasse van de SVB.

SNL had een heel frisse start en kon reeds in de 10e minuut middels een fraai doelpunt van Renzo Akrosie de stand op 1-0 brengen. SNL domineerde de eerste helft, toch lukte het Gauthier Gomez in de 35e minuut de stand op gelijke hoogte te brengen. De doelman van SNL, Romario Mijnals, maakte een taxatiefout en Gomez strafte die af. De ploegen zochten de kleedkamers op met een gelijkstand (1-1), wat ook de eindstand bleek te zijn. Santos speelde een tactisch sterke tweede helft, maar vergat te scoren. De speler Alvaro Reingoud heeft zeker drie scoringskansen gehad, hij faalde steeds.

De trainer van Santos, Roger Leysner zegt dat zijn jongens steeds beter worden, maar alleen de doelpunten blijven uit. Hij had een beter spel van SNL verwacht, aangezien hij de club de vorige week nog heeft zien spelen.
De trainer van SNL Donald Lieveld, zegt dat de opdracht was spelen en winnen, maar deze is niet correct uitgevoerd. Er werden te veel lange ballen gespeeld. De kansen zijn geschapen, maar niet benut, "maar wij nemen een punt mee".

De andere uitslagen van de eerste klasse voetbal wedstrijden van de SVB in de tiende ronde:
Amardeep - Jong Rambaan: 2-1
West United - PVV: 0-1
Caravan - Acoconut: 3-1
Voorwaarts - Deva Boys: 1-2
Vanmiddag komt Boma Stars uit tegen Papatam om 16.30 uur.