NPS: Land door verspillend beleid in moeilijke situatie
07 Feb 2016, 00:01
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland zaterdagavond in Grun Dyari.


Tijdens de 'Opo Yari vergadering' van de Nationale Partij Suriname (NPS) hebben alle sprekers de aandacht gevraagd voor de moeilijke situatie waarin veel mensen verkeren. Iedereen wast de hand in onschuld en zegt 'a no mi'. "Het gaat niet goed met Suriname. A no e go bun nanga wi kondre," zei voorzitter Gregory Rusland. Hij merkte op dat de regering een verspillend beleid heeft gevoerd, waardoor deze situatie is ontstaan. Hij stelde dat de NPS nodig is in de cockpit om ervoor te zorgen dat het vliegtuig niet crasht.

Rusland haalde aan dat op een verschrikkelijke manier geld is verspild. De begrotingen waren tweemaal meer dan tijdens regering-Venetiaan. Er is veel geld van het volk verkwist. Bij diverse projecten is de eerste steen gelegd, maar deze zijn niet doorgegaan. Dingen zijn mooi verkocht aan het volk om de verkiezingen te kunnen winnen. Rusland zei dat de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) het land veel geld heeft gekost. Hij heeft volgens de NPS-voorzitter ruim US$ 1 miljoen gekost. Daarnaast is in de afgelopen vijf jaar aan consultants US$ 6 miljoen betaald voor adviezen aan de CBvS. Toch is de monetaire situatie van het land enorm verslechterd. Ondanks het falend beleid hebben internationale bureaus het financieel-economisch beleid van de regering, een voldoende gegeven. Volgens Rusland zijn er punten bijgeplakt.

Rusland concludeerde dat sinds het aantreden van de regering alleen maar misère is gekomen. Er moeten hogere prijzen betaald worden voor elektriciteit, water, brandstof, hogere prijzen in de winkels, huishuur is gestegen door de devaluatie, transportkosten zijn gestegen. Veel dingen gaan niet goed, ook in De Nationale Assemblee. De NPS-voorzitter zei dat alles wat krom is, goedgepraat wordt.

De positie van de NPS is om vanuit de oppositie een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land. NPS'ers leveren technische steun, maar het gaat niet om politieke posities. Rusland legde uit dat als je in een vliegtuig zit, je ook ervoor moet zorgen dat het toestel niet crasht. "De plane moet in de lucht gehouden worden, anders wi o crash alamala," merkte de partijvoorzitter op. De NPS zal zich kritisch blijven opstellen en haar stem laten horen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April