Su Aid vraagt ook donatie voor ernstig zieke Gilliana
06 Feb 2016, 17:53
foto
Gilliana Kartotaroeno


Behalve Stichting 1 voor 12, is ook Su Aid gestart met een inzamelingsactie voor behandeling van de 8-jarige Gilliana Kartotaroeno, die aan een zeldzame beenmergaandoening lijdt. Getracht wordt met de hulp van heel Suriname het benodigde bedrag van US$ 150.000 voor de uitzending en operatie binnen te halen.

Su Aid heeft op eigen initiatief contact gemaakt met Staatsziekenfonds (SZF) en de moeder van Gilliana, Urmila Kartotaroeno. Ook via onder meer het sociale netwerk Facebook is onze organisatie benaderd door enkelen met de vraag of in deze zaak hulp kon worden geboden.

Artsen hebben vastgesteld dat het beenmerg van Gilliana geen witte bloedcellen, rode bloedcellen en bloedplaatjes maakt, waardoor ze elke maand bloed met bloedplaatjes moet krijgen. In Suriname zijn er geen mogelijkheden voor bestrijding van deze ziekte. Er kan wel een beenmergtransplantatie in het buitenland plaatsvinden. Hiervoor is minimaal US$ 150.000 nodig. De staat kan tot maximaal US$ 35.000 inkomen. De overige kosten zijn voor rekening van de patiënt. Indien een geschikte donor voor Gilliana wordt gevonden, is de kans op genezing tachtig procent. De ziekte werd vorig jaar augustus ontdekt.

Telesur en Digicel hebben Su Aid toegezegd een sms-nummer ter beschikking te stellen waardoor via een mobiel US$ 1 kan doneren. Dit nummer wordt nog bekendgemaakt.

Er kan ook gedoneerd worden op de rekeningnummers van Su Aid bij de Surinaamsche Bank:
SRD SPAAR: 27-09-198
USD SPAAR: 27-09-252
EURO SPAAR: 27-09-309
Overmakingen uit het buitenland (BIC code): Surbsrpa
Advertenties