COVAB start opleiding tot Geriatrie verpleegkundige
06 Feb 2016, 06:12
foto


Binnenkort, op 14 maart, start op het EFS College COVAB de 1,5 jaar durende opleiding tot Geriatrie verpleegkundige. Deze deeltijdse avondopleiding wordt voor het eerst in Suriname en de Caricom aangeboden en is bestemd voor verpleegkundigen die in het bezit zijn van een MBO-V diploma en minimaal één jaar praktijkervaring.
In samenwerking met het Selkirk College Canada zijn gedurende twee jaren de voorbereidingen getroffen. De initiatiefnemers zagen met de stijgende vergrijzing in Suriname, de Caricom-regio en Canada, een dringende behoefte aan professionele zorgverleners voor ouderen.

Het EFS College COVAB en het Selkirk College Canada zijn formeel een samenwerking aangegaan in april 2014, met als doel het opzetten van deze specialistische postbasis opleiding (een vervolgopleiding na de basisopleiding verpleegkunde). Selkirk College biedt haar expertise aan in onder andere de ontwikkeling van het curriculum en het trainen van Surinaamse docenten.

Gezien de multi-problematiek bij de zorg aan ouderen, wordt het accent op deze postbasisopleiding gelegd op gerontologie, geriatrie en daarnaast is er aandacht voor actuele thema’s als indiceren, klinisch redeneren en evidence based practice, preventie en ketenzorg. Deze leerdoelen zullen door de geriatrie verpleegkundige vakkundig toegepast worden op het geheel van de dreigende of feitelijke gevolgen van verouderingsprocessen of ouderdoms-ziekten voor één of meer fundamentele levensverrichtingen van de ouderen, zegt de voorlichting van het EFS College COVAB.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April