Beter functioneren Arbeidsinspectie in het verschiet
06 Feb 2016, 10:03
foto
Het bestuur van de bond bij de Arbeidsinspectie tijdens een bespreking met minister Soewarto Moestadja van Arbeid.


Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft vrijdag een goed gesprek gehad met het bestuur van de bond bij de Arbeidsinspectie. Beide partijen zullen werken aan verbetering van het functioneren van de Arbeidsinspectie. De minister vindt een goed werkend inspectieapparaat dringend gewenst; de bond gaat er van uit dat deze opstelling zal leiden tot betere motivatie van de arbeidsinspecteurs.

Er zal gewerkt worden aan het verbeteren van de rechtspositie van de arbeidsinspecteurs. Deze groep meent dat sedert de implementatie van FISO, haar positie achteruit is gegaan. De bond heeft bij het gesprek ook andere problemen besproken, zoals het tekort aan arbeidsinspecteurs en het structureel gebrek aan persoonlijke beschuttingsmiddelen voor de inspecteurs, waardoor controle werkzaamheden in bedrijven onvoldoende tot hun recht komen.

De arbeidsinspecteurs zijn ontevreden over de slechte fysieke conditie van het hoofdkwartier. Zij noemen de locatie van hun gebouw aan de Watermolenstraat een bron van ergernis en vinden de omgeving niet representatief en ongeschikt voor zowel arbeidsinspecteurs als cliënten. Afgesproken is dat gefaseerd gewerkt zal worden aan het oplossen van de vastgestelde problemen, meldt de Voorlichting van het ministerie van Arbeid.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April