Oppositionele partijen verliezen rechtszaak terugroeping
05 Feb 2016, 13:31
foto


Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan blijven Assembleeleden. De vordering van Pertjajah Luhur, NPS, VHP en de kandidaten Barkat Mohabali en Prim Sardjoe is afgewezen door rechter Sieglien Wijnhard. De rechter heeft aangegeven dat de Staat Suriname, president Desi Bouterse en de individuele leden van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) onterecht naar de groene tafel zijn gesleept. De vordering tegen het CHS en de voorzitters van het hoofdstembureau Wanica en Saramacca is eveneens afgewezen.

Advocaat Nailah van Dijk die de Staat en de president verdedigde, merkte tegenover journalisten op dat de tegenpartij geen vordering ingesteld heeft tegen haar cliënten. In feite komt het erop neer dat de president in persoon en de Staat zomaar in de zaak zijn betrokken. De rechter stelde eveneens dat individuele leden van het CHS niet verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor het besluit van het orgaan. Zij hebben als instituut gehandeld en niet als individuele personen. Er zijn volgens de rechter ook fouten gemaakt bij de terugroeping van Sapoen en Chitan.

Pertjajah Luhur zal na bestudering van het vonnis bepalen of er hoger beroep zal worden aangetekend. Het vonnis zal dinsdag op schrift beschikbaar worden gesteld.
Advertenties