Verdachte bekent twee van drie inbraken
05 Feb 2016, 20:22
foto


G.K. staat samen met M.V. terecht, omdat hen drie inbraken ten laste zijn gelegd. Op de rechtszitting van donderdag heeft hij twee van de diefstallen bekend. G.K. is betrokken geweest bij twee inbraken in twee handelszaken. De derde inbraak heeft hij ontkend.

Hij heeft in een handelszaak aan Schietbaanweg en in een aan de Heiligenweg ingebroken. Van de Heiligenweg is een goudverkoopbedrijf. G.K. ontkent dat hij heeft ingebroken in een ander goudverkoopbedrijf aan de Limesgracht. Bij de politie had hij echter alle drie inbraken bekend. Hij had ook aanwijzingen gegeven en verklaard dat hij de inbraken met andere mannen had gepleegd.

De mannen hadden gezorgd voor gereedschappen en wagens. De verdachte heeft aan de rechter verteld dat de politie hem de locaties heeft aangewezen. Bij een van de inbraken hebben ze een kluis met ruw goud en geld in SRD en USD buitgemaakt. De buit is onderling verdeeld. G.K. heeft US$ 18.000 en SRD 3.000 uit de buit ontvangen. Een van de medeverdachten zou er met het ruw goud vandoor zijn gegaan.

Bij een van de inbraken heeft de verdachte samen met anderen zinkplaten van het gebouw doorgeknipt om binnen te geraken. Ook bij deze inval hebben zij geld buitgemaakt. Bij de derde inbraak is een muur opengebroken om binnen te gaan. De brandkast is opengebroken en ze namen geld en sieraden weg. Op 3 maart wordt de zaak verder behandeld.

Wanita Ramnath

Advertenties