OM lanceert website voor betere dienstverlening
05 Feb 2016, 05:53
foto
De homepage van het Openbaar Ministerie.


Om de dienstverlening naar de samenleving te verbeteren, heeft het Openbaar Ministerie (OM) een website ontwikkeld. Waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday zegt aan Starnieuws dat het om een interactieve website gaat. "Eenieder kan specifieke vragen stellen via e-mail, waarna de beantwoording plaatsvindt."

Door de website wordt de samenleving geïnformeerd over de organisatie en de verschillende diensten die het OM biedt. De missie die op de site te vinden is, luidt: 'Openbaar Ministerie is als Constitutionele entiteit verantwoordelijk voor de opsporing en belast met de vervolging van alle strafbare feiten gericht op de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde vanuit een op democratische beginselen georiënteerde samenleving'.

Op de website van het OM wordt ook aangegeven wie de hoofdofficieren en officieren zijn. De partners van het OM zijn: Korps Politie Suriname, Korps Brandweer Suriname, Douane, Korps Penitentiaire ambtenaren, Parketwacht en de Militaire Politie. "Samen met u gaan wij voor een veiliger Suriname," stelt het OM.
Advertenties