Minister Dikan maakt werkafspraken met granman Velantie
05 Feb 2016, 03:35
foto
Granman Bono Velantie krijgt een ingelijste foto van minister Edgar Dikan. (Foto: RO)


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft granman Bono Velantie en zijn staf donderdag ontvangen. De minister gaf aan dat de liba krutu’s en gran krutu’s weer geïntroduceerd zullen worden. Nagegaan wordt hoe de verdiencapaciteit van het binnenland vergroot kan worden. Het creëren van werkgelegenheid voor de binnenlandbewoners is ook een prioriteit.

Wanneer de granman weer op Drietabbetje is zal hij een krutu beleggen om het beleid vast te stellen voor zijn regeerperiode. Hierna zal de minister een bezoek brengen aan het gebied. Volgens planning zou de granman vrijdag vertrekken, maar wegens diverse afspraken zal hij op maandag 8 februari naar zijn residentie terugkeren, meldt Regionale Ontwikkeling.

Granman Velantie is woensdag beëdigd door president Desi Bouterse in het presidentieel paleis. De minister kaartte aan dat de beëdiging van de granman een historisch moment is. Na vijftig jaar is er weer een granman der Aucaners beëdigd.

Het grootopperhoofd zal over 10 tot 14 dagen weer op Drietabbetje zijn, omdat er bepaalde verplichte stopplaatsen zijn waar hij moet overnachten en bepaalde handelingen moet plegen. Dit gedeelte van het bezoek van de granman aan Paramaribo wordt officieel afgesloten, wanneer hij terug is op zijn residentie te Drietabbetje.
Advertenties