Acties ’s Lands Hospitaal worden opgeheven
04 Feb 2016, 13:19
foto
De actievoerders op weg naar het kabinet van de president.


De acties bij 's Lands Hospitaal worden vrijdag opgeheven. “Vanaf morgen komen de mensen weer normaal werken. Nu is het afwachten wat de president gaat doen,” zegt bondsvoorzitter Imro Edam.

De bond en tientallen personeelsleden hebben zich vanmorgen begeven naar het kabinet van de president om de hulp van het staatshoofd in te roepen. Directeur Eugéne van der San heeft de brief in ontvangst genomen.

Het personeel is sinds maandag in actie, omdat de verschillende toelagen maar niet worden uitbetaald. Edam vindt dat wanbeleid van algemeen directeur Bernhard Abia en het management team daarvan de oorzaak zijn. De directie van ’s Lands Hospitaal heeft dinsdag op een persconferentie uitgelegd dat gelden van het ziekenhuis vastzitten bij verschillende verzekeringsmaatschappijen waardoor de toelages en andere verplichtingen moeilijk kunnen worden nagekomen.

Edam blijft bij zijn standpunt. “Ik zie dat de directeur op gespannen voet leeft met de waarheid,” merkt hij op. “Dat van de verzekeringsbedrijven kan wel een feit zijn, maar er spelen andere dingen. Intussen hebben we de president verwittigd. Volgend week gaan we een paar zaken deponeren bij de procureur-generaal.” Abia heeft ondertussen een rechtszaak aangespannen tegen de bond voor laster. “De raadsman is er bezig mee. We horen het wel,” zegt Edam.

René Gompers
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April