Onderzoek Naschoolse Opvang aanbevolen
04 Feb 2016, 01:45
foto


De werkgroep Evaluatie Naschoolse Opvang en Begeleiding heeft op vrijdag 29 januari een evaluatie rapport aangeboden aan minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. In het verslag is de aanbeveling gedaan, om het project in een andere constructie voort te zetten en vorm te geven. Bij een doorstart moet het transparant en in een gefaseerd traject worden uitgevoerd. Op basis van documenten die zijn bestudeerd, is er voldoende aanleiding om een diepgaand financieel technisch onderzoek te doen instellen naar al hetgeen in het verleden aan vergrijpen heeft plaatsgevonden. Dit meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in een persbericht.

De commissie heeft erop gewezen dat het accent op voeding werd gelegd in plaats van educatie. Dit heeft ertoe geleid dat er ernstige organisatorische en financiële problemen zijn ontstaan. De inkoop, distributie en opslag goederen waren vaak genoeg niet goed op elkaar afgestemd. Hierdoor werden rekenplichtige voorschriften bewust en onbewust overtreden. Er is verder geconstateerd dat het management, de monitoring en organisatorische aspecten onvoldoende waren om dit landelijke project op een verantwoorde en proffesionele manier te kunnen sturen en faciliteren. De onderwijskundige invulling is door de werkgroep als onvoldoende gekwalificeerd. Er is ook naar voren gebracht dat er weinig is ingezet om degelijk onderwijskundig materiaal te ontwikkelen om doelstellingen te kunnen realiseren.

Het rapport werd aangeboden door Roy de Miranda (voorzitter). In de werkgroep hadden ook zitting Jenny Johns-Christopher, Rosita Woodly-Sobhie, Rattankoemar Ramnarain, Edwin Marshall en Eartha Baarn (ambtelijke secretaris).
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April