Districtssecretaris Linga gebelgd over slechte huisvesting
04 Feb 2016, 07:48
foto
In dit gebouw in ressort Brownsweg, zijn drie ministeries gehuisvest.


Afdelingen van drie ministeries zijn in ressort Brownsweg ondergebracht in één gebouw van ongeveer 6 bij 5 m2. Het gaat om de ministeries Landbouw, Veeteelt en Visserij, Sociale Zaken & Volkshuisvesting en Sport & Jeugdzaken. Districtssecretaris van Brokopondo, Freddy Linga, zegt aan Starnieuws dat tien ambtenaren onderbracht zijn in één ruimte. Van alles ontbreekt er. Er zijn niet genoeg stoelen en tafels en spullen om goed het werk te kunnen doen. De districtssecretaris is ook de dupe van de slechte huisvesting van ambtenaren in het ressort.

Linga zegt dat het gebouw dienst deed als rijstpelmolen voor de bewoners van Brownsweg. LVV is vanaf 1999 in dit gebouw. De twee overige ministeries zijn in 2015 erbij gekomen. De districtssecretaris merkt op dat de ambtenaren tot 12.00 uur aanwezig zijn. Daarna gaan zij naar huis.

"Bij uitbetaling van AOV door Sozavo leen ik de ambtenaren tafels en stoelen om toch nog hun werk te kunnen doen. Omdat het gaat om uitbetaling van oudere mensen, verleen ik mijn medewerking om tafels en stoelen te huren. Daarvoor wordt er niet betaald," zegt Linga. "Zij vragen mij om hen te helpen."

Linga heeft het ook niet riant in zijn positie. Sinds de brand van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) in 2013 te Brownsweg, heeft hij zijn werkruimte afgestaan. De ruimte waarin hij zit, zou een andere indeling krijgen, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Als diensthoofd zit Linga in dezelfde ruimte met administratief personeel. "Onder deze omstandigheden werk ik als districtssecretaris. Dit is in strijd met de Personeelswet en andere wettelijke regelingen," zegt de districtssecretaris. Hij hoopt dat zo snel mogelijk de situatie wordt aangepakt. Hij heeft tot nu toe tevergeefs via interne kanalen aan de bel getrokken.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April