PL dient formeel strafklacht in bij Openbaar Ministerie
04 Feb 2016, 05:55
foto


Pertjajah Luhur (PL) heeft waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday, woensdag formeel gevraagd om een onderzoek in te stellen. Het gaat om een document dat gebruikt is in de rechtszaak over het terugroepen van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. De brief is geschreven door advocaat Gerold Sewcharan, in opdracht van de PL.

PL-voorzitter Paul Somohardjo zei op een persconferentie woensdag dat het personeel van De Nationale Assemblee niet valselijk is beschuldigd. Het Openbaar Ministerie is gevraagd om te onderzoeken wie het document heeft opgemaakt en in wiens opdracht. Ook het wijzigen van de website van De Nationale Assemblee moet worden onderzocht.

Somohardjo zegt dat niet Assembleelid Rashied Doekhie bepaalt of de procureur-generaal iets te zoeken heeft in deze zaak. De politicus antwoordt op een vraag dat eenieder die kennis draagt van een strafbaar feit, hierover aangifte kan doen. De politicus blijft erbij dat het document valselijk is opgemaakt. Volgens hem is er geprobeerd om de rechtszaak die gaande is tegen het Centraal Hoofdstembureau, de leden van dit orgaan, de hoofdstembureaus Saramacca en Wanica en de president van de Republiek Suriname, te beïnvloeden.

Intussen heeft De Nationale Assemblee na een huishoudelijke vergadering in een
publicatie aangegeven dat het niet om een vals of valselijk opgemaakt document gaat. Het is een werkdocument van de griffie. Ook over het veranderen van de website wordt ingegaan in de verklaring.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April