Oude problemen in nieuw beleidsplan Para
03 Feb 2016, 21:19
foto
Bewoners van Powakka tijdens de hoorzitting. (Foto's: BIC-Para)


De hoorzittingen Para zijn zaterdag van start gegaan in het ressort Oost. De gemeenschap van het district heeft door deze bijeenkomsten inspraak in het overheidsbeleid. Bewoners van het inheemse dorp Powakka hebben vooral problemen met de slechte watervoorziening en elektrificatie. Voor de zitting gaf de ressortraad (rr) een presentatie over het beleid dat gevoerd is in het dienstjaar 2015 en de beleidsprioriteiten van 2016.

Districtscommissaris John de La Fuente zegt dat de 1x24 uur vaste energievoorziening voor Powakka richting Carolina in maart een feit zal zijn. Vorig jaar is gestart met het aanleggen van een elektriciteitsnetwerk te Powakka richting Carolina. Klein Powakka, Powakka, Wi Sa Wini, Ayo, Pierre Kondre, Redi Doti en Cassipora worden aangesloten op het net van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Met de komst van optimale stroomvoorziening kan er ook een betere watervoorziening zijn met machines van grotere capaciteit, zegt het BIC-Para.

Dit jaar zal er vooral voor de beleidsgebieden Infrastructuur, Gezondheidszorg, Milieu, Onderwijs en Sport en Natuurlijke Hulpbronnen aandacht zijn. De wegen in het ressort worden aangepakt, de Paranam loopbrug zal vervangen worden met een betonnen brug en de hoofdlozingen in het gebied worden onderhouden. Andere plannen zijn het opzetten van een apotheek en een kantoor voor de Jeugdtandverzorging en voorzieningen om verdere verspreiding van het zikavirus te voorkomen. Verder nog het opzetten van een VOJ/VOS school en een multifunctioneel sportcomplex in het centrum van Para Oost en straatverlichting voor de Martin Luther King weg, Meursweg - La Vigilantia en rijweg naar Carolina.

De problemen die de mensen aankaarten worden opgenomen in het districtsplan van 2017. Veel zaken die naar voren zijn gebracht, zijn in eerdere hoorzittingen al aan de orde gesteld. Dit is het gevolg van de geringe uitvoeringscapaciteit, zowel technisch als financieel, om de zaken binnen een jaar te realiseren. Daarnaast is gebleken dat veel van de aandachtsgebieden medebewindstaken betreffen, zegt het BIC-Para.

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April