Oppositie: Griffie personeel in beklaagdenbank geplaatst
03 Feb 2016, 18:03
foto
De oppositiefracties staan journalisten te woord na het verlaten van de huishoudelijke vergadering dinsdag.


In een gezamenlijke verklaring zeggen de oppositionele partijen VHP, NPS en ABOP, dat de Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons het griffiepersoneel in de beklaagdenbank heeft geplaatst. Zij onttrekt zich volgens de oppositie aan haar politieke verantwoordelijkheid.

De verklaring luidt als volgt:
"De oppositionele partijen, VHP, NPS en ABOP die de eerste huishoudelijke vergadering van de DNA op 2 februari 2016 hadden bijgewoond en daaraan volledig hebben meegewerkt, hebben de tweede huishoudelijke vergadering op dezelfde dag eerder verlaten. De fractie van PL heeft de vergadering niet bijgewoond als protest aangezien zij deze kwestie reeds bij het Openbaar Ministerie heeft gelegd ter onderzoek en vervolging.

De oppositionele fracties zijn van oordeel, dat met de behandeling van het agendapunt 'Informatie over DNA document gebruikt in een rechtszaak, zoals besproken in de Openbare Vergadering d.d. donderdag 28 januari 2016', de voorzitter van DNA zich tracht te onttrekken aan haar politieke verantwoordelijkheid. De voorzitter is verantwoordelijk voor het leiden van de werkzaamheden van DNA en de uitvoering van besluiten genomen.

Bij dat agendapunt werd wederom getracht om het vervalste document, welke gebruikt is in een rechtszaak goed te praten en de schuld te schuiven in de schoenen van het griffiepersoneel, welke ernstig afgekeurd en betreurd moet worden. Hiervoor heeft zij de griffier en personeel in de beklaagden bank geplaatst om haar wettelijke verantwoordelijkheid conform artikel 7 van het orde reglement te ontlopen. De oppositionele fracties in DNA hebben dit juist willen voorkomen en wensen op geen enkele manier deelgenoot te worden van dit afkeurenswaardig gedrag van de voorzitter van DNA en hebben daarom de vergadering verlaten.
Vooraf is getracht om de voorzitter en coalitie hiervan door middel van communicatie en argumentatie te overtuigen, hetgeen volkomen genegeerd is geworden. Enkele leden van de oppositie hebben op aanvraag niet het woord gehad om hun visie te geven.

De oppositionele partijen wijzen erop dat juist het parlement, als te zijn het huis van het volk van Suriname zaken zeer transparant moeten plaatsvinden en het volk hiervan getuige moet zijn. Zij kijken daarom uit naar het resultaat van het justitioneel onderzoek en de verdere afhandeling van de begrotingsbehandeling zonder onderbreking."
Advertenties