Transvaal wordt bedrijfsonderdeel van Rudisa
15 Jan 2016, 02:04
foto
Hoofdcoach Transvaal, Dennis Baino, (links). Naast hem voorzitter Isfahanny Nagessersing, secretaris Anand Pherai en Quaraisy Nagessersing. (Foto:
René Gompers)


Dennis Baino is de nieuwe hoofdcoach van SV Transvaal. Met zijn aanstelling is een stap verder gezet in de transformatie van de voetbalclub. Transvaal is in december overgenomen door Rudisa en wordt binnenkort een bedrijfsonderdeel van de onderneming. Transvaal zal wederom tot de absolute top gaan behoren, kondigt het nieuwe bestuur onder voorzitterschap van Isfahanny Nagessersing aan.

Donderdag is in SCCN, de media branche van Rudisa, de nieuwe coachtrainer aan de pers voorgesteld. Baino heeft een internationale carrière achter de rug. Hij heeft tussen 1998 en 2009 als middenvelder gespeeld in België en Nederland. Hij is vanaf 1996 lid van Transvaal en heeft tot 2004 in de nationale selectie meegespeeld. Baino gaat zowel de ‘hoofdmacht’ als de jeugdspelers aanpakken. Er komt structuur in de club en strenge voorwaarden voor de spelers die Transvaal willen vertegenwoordigen.

Het nieuwe bestuur van Transvaal is op 22 december gekozen. Rudisa is de hoofdsponsor van de club. Behalve voorzitter Nagessersing waren ook aanwezig secretaris Anand Pherai en commissaris Quaraisy Nagessersing. “Het bestuur bestaat uit de topmanagers van Rudisa,” deelt de voorzitter van de club mee. “De bedoeling is dat we Transvaal gaan transformeren tot een NV. Sport is heden ten dage ‘business’. Daarom moeten wij het als een bedrijf gaan runnen, het kan niet anders. We hopen met de komst van Baino niet alleen een ‘push’ te geven aan Tranvaal, maar aan het hele voetbalgebeuren in ons land.”

“Transvaal moet weer een grote familie worden” haalt Isfahanny Nagessersing aan. “De verschillende klassen trainen apart en zijn vaak niet op elkaar afgestemd. De eenheid willen we terug brengen en Baino gaat daarvoor zorgen. Hij heeft een internationaal trainersdiploma op zak.” Baino gaat een methodiek ontwikkelen om spelers en trainers op hetzelfde doel afgestemd te krijgen: Transvaal tot een top voetbalteam maken. De oud-international gaat de uitdaging aan. “Het is prettig, het is zakelijk, net iets voor mij,” merkt Baino op. “Ik kom uit goede organisaties en dat heb je hier. Ik zie dit als een mooie uitdaging temeer daar er een sterke organisatie achter staat.” Vrijdag is het precies 95 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht.

René Gompers
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March