Jongens zonder rijbewijs betrokken bij zware aanrijding
25 Dec 2015, 22:10
foto
De voertuigen betrokken bij de aanrijding te Kampong Baroe, Saramacca.


Vijf personen zijn ernstig gewond geraakt tijdens een aanrijding tussen twee voertuigen vanavond te Kampong Baroe, in Saramacca. Assembleelid Mahinder Jogi die ter plaatse was, zegt aan Starnieuws dat drie jongens zonder rijbewijs in één van de auto's zaten. Zij hebben een echtpaar aangereden. De brandweer moest de man en de vrouw bevrijden. De vrouw is in verwachting.

De aanrijding vond omstreeks half 8 's avonds plaats. Jogi zei dat de ambulances uit Groningen en Calcutta op zich hebben laten wachten. De ambulances zijn pas kwart over negen vertrokken met de gewonden. Ook de arts kwam vrij laat aan. Bij navraag van Jogi bleek dat de arts niet gebeld was door de politie. De verpleegkundige heeft contact gemaakt met de arts met de mededeling dat het om een ernstige situatie gaat. Ter plekke heeft de arts infuus aangebracht.

Jogi vindt dat er betere voorzorgsmaatregelen genomen moeten worden. Een aanrijding kan op elk onverwacht moment plaatsvinden. Hij merkt op dat de ambulance veel eerder had kunnen vertrekken, waardoor de gewonden sneller geholpen zouden kunnen worden.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April