Minister Juspol: Heb auto niet aan Staat verhuurd
15 Dec 2015, 00:00
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie gaat in op de aantijgingen van Ronnie Brunswijk, fractieleider ABOP. (Foto: Raoul Lith)


Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie (Juspol) antwoordt op vragen van Starnieuws dat zij nog rijdt in het voertuig dat zij had als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Dit doet zij met toestemming van het ministerie van Binnenlandse Zaken. "Het is absoluut niet waar dat ik het voertuig verhuur aan de Staat," benadrukt de bewindsvrouw.

Ronnie Brunswijk, fractievoorzitter van ABOP, zei maandag tijdens de begrotingsbehandeling dat Van Dijk-Silos als voorzitter van OKB een voertuig ter beschikking heeft gekregen en dat zij dit verhuurt aan Justitie en Politie. De bewindsvrouw zegt dat het ministerie nog geen voertuig voor haar heeft, daarom maakt zij nog gebruik van de auto van OKB.

De ABOP-fractieleider leverde felle kritiek op de minister. Zij ontslaat alles en iedereen op het ministerie. Straks blijft zij alleen achter. Brunswijk gooide de minister voor de voeten dat zij beloond is met het ministerschap voor bewezen diensten aan de NDP als voorzitter van OKB. Van Dijk-Silos zei het niet te accepteren dat het OKB door het slijk wordt gehaald door Brunswijk. Zij diende hem staande de vergadering van repliek en merkte op dat Brunswijk van zijn eigen inborst redeneert.
Advertenties