Doppler radar wordt dinsdag in gebruik genomen
14 Dec 2015, 06:04
foto
De Doppler Radar die vorig jaar is aangeschaft.


De Doppler radar die sinds februari 2014 onderhands werd gegund voor ruim 1,5 miljoen euro, wordt nadat deze maanden in Suriname is, dinsdag in werking gesteld. “Het apparaat ligt er al een tijdje, maar de leverancier moest nog betaald worden,” bevestigt minister Siegfried Wolff van Openbare Werken tegenover Starnieuws.

De Meteorologische Dienst heeft jarenlang gevraagd om het systeem zodat betere weervoorspellingen kunnen worden gedaan. Wolff is blij dat het apparaat in gebruik kan worden genomen, nu de leverancier is betaald. Volgens hem is de Doppler radar de moeite waard. De radar wordt dinsdag op Zanderij na een ceremonie formeel in werking gesteld.

De Doppler Radar is nodig om de Meteorologische Dienst in te staat te stellen de toebedeelde werkzaamheden beter te kunnen verrichten. Hierdoor zal de dienst tijdig in staat zijn om een melding te maken over opkomende ongunstige weersomstandigheden. Het exact voorspellen van het weer zal ook met de Doppler Radar niet mogelijk zijn, maar het instrument is een aanmerkelijke verbetering. Met dit meetinstrument zullen meer gegevens beschikbaar komen.