Anderhalf jaar tegen recidiverende drugskoerierster
10 Dec 2015, 21:34
foto


Andrea A. heeft geen lering getrokken uit haar eerdere straffen. Zij is al twee keren gevonnist voor overtreding van de Wet op Verdovende Middelen. Voor de derde keer is zij gevonnist tot een celstraf van anderhalf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD 1500 of te vervangen door een hechtenis van 2 maanden, voor de smokkel van cocaïne. Het Openbaar Ministerie had in deze zaak een celstraf van twee jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD 3000 of te vervangen door een hechtenis van 3 maanden, geëist.

De drugskoerierster was op 7 december op Zanderij aangehouden met 2,934 kilo cocaïne. Het verderfelijk spul zat gedeeltelijk verborgen in zeventien pakken agar agar. Het ander deel had zij in acht bolletjes in haar lichaamsholten gestopt. Het BID-team heeft haar vlak voordat zij in het vliegtuig zou stappen, betrapt.

De politie heeft haar in de gaten gehouden, omdat zij een recidivist is. Op die bewuste dag is haar urine getest. Het resultaat was negatief. De verdachte heeft na haar aanhouding verklaard dat het pakketje met de drugs voor haar achtergelaten was in de vertrekhal. Zij moest een deel instoppen en daarmee was zij een uur lang bezig in de toiletruimte. Bij een succesvolle uitvoer zou zij 5.000 euro krijgen. Andrea A., die in Nederland woont, had het geld nodig om haar kinderen over te laten komen.

Zij was in 2012 al gevonnist voor hetzelfde feit in Suriname. In Frans-Guyana was zij in 2014 ook in de kraag gevat. Nadat ze haar straf had uitgezeten, is ze teruggekeerd naar Suriname. Aangezien ze geen geld had, kon ze niet terug naar Nederland. Ze heeft verklaard dat zij de drugshandelaar zelf heeft benaderd, omdat ze in geldnood zat. De veroordeelde heeft twee minderjarige kinderen en is Nederlandse.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April