Elf opleidingen van vijf instellingen geaccrediteerd
08 Dec 2015, 14:45
foto
De elf opleidingen die tot nu toe zijn geaccrediteerd.


Het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA) heeft tot nu toe elf opleidingen geaccrediteerd van vijf hoger onderwijsinstellingen. Het gaat om Hogeschool Janssen & Partners, FHR Institute for Social Studies, FHR School of Business, de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Unasat Suriname.

De certificaten zijn zaterdag in feestelijke sfeer uitgereikt door de Accreditatieraad en minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Riad Nurmohamed, programma coördinator van de master opleiding in Sustainable Management of Natural Resources van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, is blij met deze mijlpaal. Deze opleiding op de Faculteit der Technologische Wetenschappen is vanaf 2009 mogelijk. Er is een samenwerking met de Vlaamse overheid.

Deze opleiding zal de noden van Suriname op het gebied van duurzame ontwikkeling langzaam invullen. De problemen waarmee Suriname te kampen heeft op het gebied van land, energie, biodiversiteit, bossen, mijnbouw, landbouw, etc., vragen om wetenschappelijk onderzoek, merkt Nurmohamed op. Hij is blij met het certificaat, maar geeft tegelijkertijd ook aan dat accreditatie van alle opleidingen in Suriname belangrijk is.

Als Assembleelid bracht Nurmohamed bezoeken aan een aantal scholen, van lage tot hoge instellingen in Suriname. Hij constateert dat kwaliteitsonderwijs een van de grootste zorgen is. Dit zal hij aankaarten tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee. Er moet volgens hem veel meer gestopt worden in het onderwijs om de kwaliteit op te voeren.
Advertenties