Nog veel onwetendheid over hiv/aids
01 Dec 2015, 20:12
foto
Een voorlichtingssessie van stichting Double Positive op het Arthur Hoogendoorn Atheneum.


Er bestaat nog een heleboel onwetendheid over hiv/aids. Tot deze conclusie komt Harriette Bholasingh-Helstone, decaan op het Arthur Hoogendoorn Atheneum op basis van antwoorden die leerlingen geven op de pre- en posttesten over dit onderwerp.

“Het is daarom erg belangrijk dat we niet ophouden met het geven van voorlichting. Mensen gedragen zich soms alsof ze ‘voorlichtingsmoe’ zijn en ze denken dat het een ver-van-mijn-bedshow is, maar dat is het absoluut niet. Je moet er niet lichtvaardig mee omgaan, je moet dóórgaan met voorlichten, want er komen steeds andere kinderen bij die seksueel actief worden,” stelt de decaan.

Het initiatief van Stichting Double Positive om vandaag, Wereld Aidsdag, een voorlichtingsstand bij de school op te zetten, juicht de decaan dan ook van harte toe. Double Positive heeft deze activiteit in samenwerking met Intermed Caribe georganiseerd. Customer Relations Officer Nancy Siboro van Intermed Caribe vertelt dat het bedrijf maatschappelijk verantwoord onderneemt en dergelijke initiatieven graag ondersteunt. Om de leerlingen niet teveel lessen te laten missen, is besloten om hen in de pauze of wanneer ze roostervrij zijn de stand te laten bezoeken, zodat de lessen binnen ongestoord door kunnen gaan.

Jolanda Verdie, peer counselor verbonden aan Stichting Double Positive, zegt desgevraagd dat bij het verstrekken van voorlichting aan de studenten de nadruk wordt gelegd op onder andere wat hiv/aids is, geslachtsziekten, het belang van testen als je een partner neemt, je verantwoording kennen en therapietrouw indien je hiv hebt en medicijnen moet gebruiken. “Je hoeft tegenwoordig niet dood te gaan aan aids, je moet wel op tijd naar de dokter, gezond leven, en genoeg informatie tot je nemen. Op internet is er zóveel informatie,” vertelt de peer counselor.

Alle ruim 450 leerlingen van het Vrije Atheneum worden in de gelegenheid gesteld de stand te bezoeken. Daarnaast zijn scholen in de omgeving ook uitgenodigd om langs te komen. Decaan Bholasingh-Helstone: “We moeten leren om dingen samen te doen. Je kunt de voorlichting niet alleen binnen jouw poort houden, terwijl je hier een Christus Koningschool hebt, een AMS, de Poolschool. Er zijn zoveel scholen in de omgeving. Betrek ze erbij, dan sla je meerdere vliegen in één klap.”
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April