VHP-jongeren brengen dag door met kinderen Sukh Dhaam
29 Nov 2015, 23:14
foto
VHP-jongeren tijdens een motivatie-sessie met de kinderen van kinderhuis Sukh Dhaam in Alkmaar.


Kinderen van het kinderhuis Sukh Dhaam in Alkmaar hebben zaterdag een gezellige en educatieve dag gehad. VHP Jongeren Paramaribo hebben gezorgd voor motivatie- en voorlichtingssessies, sport en spel. Gekozen is voor dit kinderhuis, dat in 2016 honderd jaar bestaat. Volgens Kishan Ramsukul, voorzitter van VHP Jongerencommissie Paramaribo, krijgt dit tehuis onvoldoende aandacht.

Sukh Dhaam heeft vier watertanks, twee wasmachines en diverse huishoudelijke spullen ontvangen. Omdat het tehuis afhankelijk is van regenwater zijn de watertanks geschonken. Door de lange droge periode is er nauwelijks water in het tehuis. Kleren werden dagelijks op de hand gewassen. "Wij hebben ervoor gekozen om niet alleen een dagje langs te komen, maar ook duurzame spullen te geven," zegt Ramsukul. De VHP-jongeren hebben samen met de jongeren gekookt. Dit is bijzonder op prijs gesteld.

Directeur Adolf Salamat merkt op dat het tehuis niet in staat is alle spullen die nodig zijn, aan te schaffen. Hij deelt mee dat aan landbouw wordt gedaan om te voorzien in eigen groenten. Tuingereedschap is bijzonder welkom. Ramsukul hoopt dat de samenleving een gebaar maakt naar de kinderen, want ze hebben hulp, liefde een aandacht nodig. Alle beetjes helpen. De VHP-jongeren zijn wekenlang bezig geweest om dit project te kunnen realiseren en kijken voldaan terug op het resultaat.

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September