Specialisten AZP gaan in actie
29 Nov 2015, 00:43
foto


De medische specialisten van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zullen vanaf 2 december alleen spoed- en urgente gevallen helpen. Zij zullen deze actie voeren uit onvrede met de uitbetalingsafspraken met de AZP-directie die niet zijn nagekomen.

De directie van het AZP heeft de specialisten op 23 november meegedeeld dat zij niet in staat is het honorarium van deze groep medici te betalen. De achterstallige betaling van de gelden van de specialisten is al langer dan een jaar uitgebleven. Al maanden is het Medisch Stafbestuur bezig met de AZP-directie om na te gaan hoe deze achterstand kan worden ingelopen.

In een verklaring zegt het Medisch Stafbestuur dat eerdere beloften van de directie steeds niet zijn nagekomen. “Ondanks de steeds oplopende achterstand hebben de medici tot nu toe vanwege hun belangrijke verantwoordelijkheid en plichtsbesef, hier verder geen ruchtbaarheid aan gegeven en hun werk steeds normaal gedaan.” Nu de directie echter heeft aangegeven dat er geen financiële ruimte is, zullen de achterstanden toenemen en zullen de specialisten -waar de rek er uit is- in de problemen raken.

“Het is dus onafwendbaar geweest om de directie van het AZP nu in gebreke te stellen inzake het niet nakomen van de afgesproken uitbetalingen.” Het besluit om over te gaan tot acties, hebben de medische specialisten genomen op een algemene ledenvergadering van vrijdag. De AZP-medici zeggen het ten zeerste te betreuren dat hen geen andere keus is gelaten dan op deze manier de directie te dwingen haar plichten na te komen.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March