SZF betaalt extra vergoeding nierdialyse
29 Nov 2015, 04:19
foto
Stopzetten van de dialyse brengt het leven van de patiënten in gevaar.


Het Staatsziekenfonds (SZF) neemt de extra vergoeding voor nierdialyse van verzekerde patiënten voor zijn rekening. Nierdialyse patiënten die hun maximum bedrag dat verzekeringsmaatschappij Self Reliance per verzekeringsjaar uitkeert voor nierdialyse hadden bereikt, moesten op gegeven moment zelf voor de kosten opdraaien.

Intensief overleg tussen de vicepresident, de minister van Volksgezondheid en de directie van het SZF, heeft erin geresulteerd dat de additionele financiële middelen voor nierdialyse ter beschikking zijn gesteld. Deze groep patiënten kan zich nu wenden tot het SZF dat de additionele vergoeding aan nierdialyse centra voor zijn rekening zal nemen.

Deze patiënten hebben een Basiszorgverzekering (BZV), waarvan het plafond voor dialyse is vastgesteld op SRD 62.500 per jaar. Op basis van dit wettelijk vastgesteld bedrag kunnen ongeveer acht maanden aan dialysebehandelingen en medicamenten worden vergoed. Voor de resterende maanden moeten de patiënten zelf betalen. Afhankelijk van het aantal dialyses en medicijnen, gaat het om bedragen tussen SRD 25.000 en SRD 30.000 per patiënt.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March