President ontvangt Ravaksur woensdag
29 Nov 2015, 06:24
foto
Robby Berenstein, woordvoerder Ravaksur/voorzitter C-47.


De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) wordt woensdag ontvangen door president Desi Bouterse. Deze bundeling van vakcentrales heeft in september een onderhoud gevraagd met de president over een 20 punten tellend pakket van maatregelen. "Vier punten zijn urgent, gezien de huidige ontwikkelingen," zegt woordvoerder Robby Berenstein, voorzitter van C-47, in gesprek met Starnieuws.

Berenstein legt uit dat het gaat om compenserende maatregelen die noodzakelijk zijn door de verhoging van nutsvoorzieningen en de devaluatie van de Surinaamse munt met 20%. Daarnaast wil Ravaksur weten welke maatregelen er getroffen zijn door de regering om meer inkomsten binnen te halen. Hij vindt dat er een betere inning moet zijn van belastingen.

De regering heeft aangekondigd dat er een vangnet zal komen. Ravaksur wil hierin inspraak hebben. "Wij willen niet dat het weer een soort naschoolse opvang wordt, waar mensen zichzelf verrijken. Dit soort zaken, waarbij er geen transparantie is, werken corruptie in de hand. Dit was ook duidelijk het geval bij de naschoolse opvang," stelt de vakbondsleider. De vakbeweging wil inspraak hebben in het sociaal vangnet, want een deel van de werkers valt hier ook onder.

Berenstein merkt op dat bepaalde prioriteiten gesteld moeten worden, want de prijzen in de winkels zijn al verhoogd. Maandag zal Ravaksur bijeen komen om het gesprek met de president voor te bereiden. Ravaksur en de Bond van Leraren hebben eerder gesteld dat er een loonsverhoging van 20% moet komen voor ambtenaren. Ook de belastingschijven dienen te worden aangepast. Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft intussen gesteld geen voorstander te zijn van een procentuele verhoging. Hij wil dat de mensen die het minst verdienen een tastbare compensatie moeten krijgen.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March