Sparen wordt niet beloond door devaluatie
30 Nov 2015, 06:46
foto
Swita en Suraya op het landbouwperceel van hun ouders.


De ouders van Swita (7) en Suraya (13) hebben vanaf de geboorte van hun kinderen, besloten om alle geld dat hun dochters krijgen op de bank te storten. "Wij hebben ervoor gekozen alles voor hen te sparen, want dan hebben zij wanneer zij achttien zijn geld voor verdere studie, als wij die niet meer kunnen betalen. Nu maken wij alweer een devaluatie mee," zeggen de ouders mismoedig tegen Starnieuws. "In plaats dat het geld groeit, wordt de waarde steeds minder. Is dit de beloning voor spaarzaamheid?!"

"Wij hebben elke cent die de meisjes ontvangen wanneer zij jarig zijn, een mooi rapport hebben en kinderbijslag, naar de bank gebracht. Een keer per jaar willen de meisjes een kentucky van hun kinderbijslag. De rest wordt gespaard. Wij hebben onze kinderen steeds geleerd om te denken aan de dag van morgen en zuinig om te gaan met geld."

De ouders hebben ervoor gekozen om in SRD te sparen. Zij hebben steevast geweigerd om vreemde valuta te kopen. "Wij hadden geloof in de SRD, in onze eigen munt. En van de ene op de andere dag is het geld 20% minder waard. Dit is heel erg demotiverend," verzucht de vader van Swita en Suraya.

"Ik werk niet buitenshuis, mijn man doet aan landbouw en ik zorg voor de huishouding. Niemand weet wat de dag van morgen met zich meebrengt. Het geld van de kinderen hebben wij nooit gebruikt voor het huishouden, hoe moeilijk de situatie soms ook kan zijn. Wij brengen elke vijftig en honderd SRD naar de bank. En buiten onze schuld om, is de waarde van het geld gedropt. Dit is heel onrechtvaardig," vindt moeder Kavita. Zij vindt dat de regering met een compensatie moet komen voor mensen die hun spaargeld op de bank hebben en door deze maatregel ernstig getroffen zijn. Het vertrouwen in de SRD moet worden hersteld, vooral bij kinderen...
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March