Openbare vergadering DNA over situatie land
28 Nov 2015, 06:28
foto


De Nationale Assemblee komt maandagmiddag in openbare vergadering bijeen, waarbij de huidige economische situatie onder de loep zal worden genomen. De oppositionele partijen: VHP, ABOP, Pertjajah Luhur en de NPS hebben Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd om een spoedvergadering te beleggen.

Het agendapunt waar het om gaat luidt: Presentatie en bespreking van maatregelen die door de regering in verband met de huidige economische omstandigheden, zijn voorbereid dan wel getroffen ter ordening en versterking van de Staatshuishouding. De oppositie had een vergadering aangevraagd met als onderwerp Het bespreken van de huidige financieel economische situatie met haar neveneffecten voor de samenleving en de maatregelen van de regering ter beteugeling van de verdere neergang.
De huidige financieel economische situatie in het land baart het volk grote zorgen. De ontwikkelingen in het land bieden geen vooruitzichten die verbetering betekenen in de heersende situatie. De maatregelen van de regering in de afgelopen maanden heeft tot gevolg een verdere neergang van de leefbaarheid in het land.

De oppositionele partijen stelden in hun schrijven dat de neergang zich doet gevoelen in de verhogingen van nutstarieven, besnoeiing in de gezondheidssector, het uitvallen van medische zekerheden voor sociaal zwakkeren, geen investeringen in de productiesector, de stijging van de wisselkoersen etc.

De devaluatie van de munteenheid heeft de bovenvermelde aspecten alleen verergerd. Als gevolg hiervan zijn alle prijzen van onder andere de eerste levensbehoeften stijgende. Het ondernemerschap verkeert in grote zorgen en de werkgelegenheid is in gevaar gebracht. De neerwaartse trend heeft ook negatieve gevolgen op de veiligheid in het land. Het beleid van de regering biedt vooralsnog geen duidelijke oplossingen voor verbetering in deze situatie van het land.
De samenleving heeft recht op duidelijkheid en informatie van de regering over de heersende ernstige financieel economische situatie en hoe deze op korte termijn zal worden aangepakt.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April