Wanica introduceert zilvergrijze vuilniszakken in december
28 Nov 2015, 12:12
foto
Vuilniszakken bestemd voor de supermarkten in het district Wanica. (Foto: BIC Wanica)


De zilvergrijze vuilniszakken die per 1 december geïntroduceerd worden door het districtscommissariaat Wanica, zijn in het gehele district gedistribueerd. De zakken zijn in alle goed gesorteerde winkels in alle ressorten van het district verkrijgbaar. De ressortraadsleden hebben ervoor gezorgd dat de zakken in alle ressorten in de winkels uitgestald worden. Het team is nog bezig de laatste hand te leggen aan de distributie ervan. Dit zegt dc Roline Samsoedien aan Starnieuws.

De dc vertelt dat de zakken van 60 liter en 240 liter besteld zijn bij een fabrikant. Deze levert voor het commissariaat dat voor verdere distributie zorgt. De winstmarge van de winkelier is vooraf bepaald en de consumentenprijs is SRD 0.60 voor een zak. De zakken zijn in een verpakking van tien. Het ligt in de bedoeling dat alle huishoudens en ondernemers gebruik zullen maken van deze zakken. De opbrengst komt het commissariaat ten goede en Samsoedien wil met het geld het district verder ontwikkelen.

De dc vindt dat er gewerkt wordt aan een stukje milieu vriendelijke omgeving. Nu is er nog teveel vuil dat links en rechts slingert. De mensen krijgen de gelegenheid om tot en met december hun voorraden aan vuilniszakken op te maken. In januari van het komende jaar zal de dc iedereen verplicht stellen om deze zakken te gebruiken, anders zal het vuil niet afgevoerd worden.
“De mensen hebben goed gereageerd en het slaat al aan. We rekenen op eenieders ondersteuning. Ook de ondernemers,” zegt Samsoedien. Starnieuws heeft gemerkt dat sommige winkeliers reeds door hun voorraad heen zijn.

Wanita Ramnath
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April