Tiener afgeperst door 35-jarige verdachte
28 Nov 2015, 04:32
foto


Sharwan G. (35) staat terecht omdat hij een veertienjarige jongen heeft afgeperst, bedreigd en van vuurwapens heeft voorzien. De tiener is zoon van een ondernemer. Rechter Marie Mettendaf heeft de benadeelde en de verdachte ondervraagd op de rechtszitting.

De jongen verklaarde dat hij nog naar school gaat. De verdachte is een verre oom van hem en werkte voor zijn vader als tuinman. De jongen stal geld van zijn vader en een keertje had hij de verdachte dat verteld. Met het geld kocht hij luxe spullen. De verdachte begon hem te bedreigen en perste hem af. Steeds moest de jongen geld aan hem afstaan, anders zou de verdachte het geheim aan zijn ouders vertellen.

Dit bleef een poos doorgaan. De jongen verklaarde dat de verdachte zo een SRD 10.000 per maand van hem aftroggelde. Op een gegeven moment kwam de vader erachter dat er steeds geld ontbrak bij hem. Toen werd hij strenger en kon de jongen het geld niet jatten. Zo kon de verdachte dan ook niet aan het geld komen. Sharwan G. ging tot naar de school van de jongen en wilde hem en nog een neef van hem ontvoeren. Maar, het was na schooltijd en er waren veel mensen, dus zijn plan mislukte. Een vriend van de jongen adviseerde hem om zijn ouders de waarheid te vertellen. De jongen belde toen zijn ouders op en vertelde hen het verhaal.

Op een gegeven moment zou de verdachte de jongen benaderd hebben voor vuistvuurwapens. Daarvoor moest hij Amerikaanse dollars neertellen. Hij stal euro’s van zijn vader en wisselde die om in dollars. De man leverde een riffle en een glock. De riffle was bestemd voor zijn neef. Maar, de vader van de tiener kwam erachter en schakelde de politie in.

De verdachte ontkent de jongen bedreigd te hebben. Met dat geld heeft hij een auto gekocht bij een cardealer. Volgens de verdachte heeft hij in totaal SRD 16000 ontvangen. Hij vroeg er nooit om. De jongen gaf hem geld om een ander voertuig te kopen, omdat zijn auto mankementen had. De jongen zou de auto van de verdachte vaker gereden hebben. Hij kreeg het geld van hem, omdat hij taxiritten voor hem reed en spullen voor hem inkocht. Hij heeft diverse keren tussen SRD 1000 en 2500 ontvangen.

Over het wapen zei de verdachte geen kennis van te dragen. Hij moest een pakket ophalen voor de jongen en dit bezorgen voor hem. Hij meent geen kennis van de inhoud te dragen. De wapens waren niet voorzien van kogels. De rechter vroeg de verdachte hoe een veertienjarige voor een man van 35 jaar kan bepalen en kan laten doen wat hij wil. Ook vroeg Mettendaf zich af waarom de verdachte de ouders niet had verteld over de diefstal en dat de jongen verkeerd was. De verdachte bleef ontkennen en legde tegenstrijdige verklaringen af. Hij wordt bijgestaan door advocaat Raoul Lobo. Deze zaak zal op 14 januari 2016 verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April