Directeur en onderdirecteur Planbureau ontheven
27 Nov 2015, 00:01
foto


De Raad van Ministers heeft besloten directeur Joyce Kariodimedjo van Stichting Planbureau Suriname en Deborah Phoelsingh, onderdirecteur Administratieve Diensten, per 1 december te ontheffen uit hun functie. De regering is bezig met een institutionele transformatie van de planorganen. Dit heeft vicepresident Ashwin Adhin laten weten aan Vivian Gordon, voorzitter van het bestuur van het Planbureau.

Hugo Blanker, voorzitter van de bond bij Stichting Planbureau, zegt aan Starnieuws dat de medewerkers alvast instemmend hebben gereageerd op dit besluit. Binnen het Planbureau wordt er volgens Blanker op gerekend dat de andere onderdirecteur, Lilian Menke-Tangali, (Economische Planing en Ontwikkeling) de eer aan zichzelf houdt.

De Raad van Ministers heeft besloten Harvey Creton, werkzaam op het kabinet van de vicepresident, te belasten met de waarneming van de functie van directeur van het Planbureau. Sharmila Dwarka, stafmedewerker op het Planbureau wordt eveneens per 1 december belast met de functie van onderdirecteur Administratieve Diensten. De bond is formeel op de hoogte gesteld van dit besluit.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April