Vrijspraak in inbraakzaak
27 Nov 2015, 12:12
foto


Jonathan S. is vrijgesproken op de rechtszitting van donderdag door rechter Marie Mettendaf. De verdachte zou door de benadeelde gezien zijn bij het springen over zijn schutting. Officier van justitie, Ilse Krenten, eiste vrijspraak in deze zaak, omdat er gebrek aan bewijs is. De enige verklaringen die er zijn, zijn van de benadeelde.

Raadsman Gregory Sitaram die Jonathan S. bijstond, merkte op dat de politie neutraal moet blijven bij het verrichten van een onderzoek, waardoor niet alleen schuld, maar ook onschuld van verdachten aan het licht kan komen. Er is gesteld dat de verdachte op heterdaad werd betrapt, maar zijn woning is niet doorzocht. Hierdoor kon niet nagetrokken worden of de gestolen goederen daadwerkelijk bij de verdachte waren.

Mettendaf voerde aan dat alleen het woord van de benadeelde er is, waardoor er gebrek aan bewijs is in deze zaak. De politie heeft niet gecheckt of de gestolen goederen bij Jonathan S. waren. De benadeelde gaf ook aan dat de politie direct moest ingrijpen na zijn aangifte. Maar, dit is niet gebeurd.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April