ABPM beschuldigt OW van vertragingstactiek
27 Nov 2015, 04:34
foto


De Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) heeft een brief gestuurd naar de ministers van Openbare Werken (OW) en Binnenlandse Zaken (Biza), over de arbeidssituatie bij Milieubeheer. Het ministerie van OW zou vertragingstactieken toepassen bij het afhandelen van zaken waarover al afspraken zijn gemaakt. Eerder had OW aangegeven, dat het ging om handelingen die de verantwoordelijkheid waren van Biza.

Het gaat, onder meer, om zaken zoals het herschrijven van bepaalde functies en betaling van toelagen, waaronder actietoelage en reinigingstoelage. De bond dreigt met het hervatten van eerder opgeschorte acties bij Milieubeheer, een dienstonderdeel van OW.

De ABPM is aangesloten bij de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL). Ook de COL is in de pen geklommen. De COL en het bestuur van de ABPM constateren beiden dat de benadering vanuit het ministerie van OW in schril contrast is met de 'daadkrachtige aanpak' van het ministerie van Biza. Dit ministerie zou zich met de juiste intentie inzetten om uiteindelijk te geraken tot rechtvaardige en effectieve verbetering van de werkomstandigheden van de medewerkers van Milieubeheer.

Beide organisaties vragen om interventie van de verantwoordelijke partijen voordat de arbeidssituatie op Milieubeheer wederom escaleert.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April