Jose Gascon koploper Srefidensi Chess Celebration
23 Nov 2015, 21:27
foto
IM Jose Gascon (links) uit Venezuela tegen GM Gergely Szabo uit Roemenië.


De jonge Venezolaanse Internationaal meester Jose Gascon is verrassend koploper in de Mastersklasse van de Srefidensi Chess Celebration. Gascon presteerde het om tegen de twee grootmeesters in het toernooi te winnen. Gascon wordt op de voet gevolgd door WIM Katerina Nemcova uit de Verenigde Staten en GM Ernst Sipke uit Nederland, die beiden een half punt minder hebben.

Volgens Merijn van Delft die de schaakwedstrijden live analyseert was de zesde ronde in vergelijking met de voorgaande rondes vrij rustig verlopen. Tijdens de zesde ronde wist Sipke de Nederlandse derby te winnen van IM Edwin van Haastert. Grootmeester Gergely Szabo uit Roemenië nam geen risico tegen Irine Sukandar en ging akkoord met een remise.

De Trinidadiaanse FM Ryan Harper maakt ook een sterke indruk en herstelde zich in de zesde ronde door te winnen van de Cubaanse IM Jose Vilela. Harper zal in de 7e ronde uitkomen tegen koploper Gascon. CM Suradj Hanoeman en FM Viresh Giasi zijn met 3 punten uit 6 gespeelde rondes de beste Surinamers in deze klasse. Dinsdag zullen er twee rondes worden afgewerkt in de Mastersklasse en een ronde in de Openklasse. De laatste ronde wordt op de Srefidensidag gespeeld, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April