Grootste lichting douaneambtenaren ooit beëdigd
24 Nov 2015, 00:01
foto
52 doauneambtenaren zijn beedigd tot aspirant commies.


Voor de eerste keer in het 52-jarig bestaan van het douanekorps is er zo’n grote lichting van 52 aspirant commiezen beëdigd. Van het aantal beëdigde douaneambtenaren maandag, is 21 vrouw. Volgens Romeo Chin A Loi, voorzitter van de Douanebond, gaat het om een mijlpaal. De organisatie staat namelijk bekend als een korps dat schaars is aan vrouwen. “Ook bij ons gaat gender breder opereren,” zegt Chin A Loi desgevraagd.

Aan de adspirant-commiezen is voorgehouden dat zij eerlijk, rechtvaardig, objectief en ten dienste van Staat en volk hun werk moeten uitvoeren, willen zij de eindstreep bereiken net zoals hun meer ervaren collega’s. De bondsvoorzitter zegt dat de douaneorganisatie vaker klappen heeft moeten incasseren en vindt het daarom belangrijk dat gewerkt wordt aan de image building van het korps. “Het is hard nodig dat onze organisatie weer die plaats krijgt in de gemeenschap en dat de samenleving weer opkijkt naar de douane, zeker gelet op het feit dat zij een belangrijke schakel is in de economie van Suriname. Het douanekorps dient er voor te zorgen dat de grenzen en het volk van Suriname worden beschermd,” stelde Chin A Loi.

Liane Pinas-Halfhide, directeur van Financiën, deed een beroep op de inspecteur de nieuwe commiezen strak in het gareel te houden, zodat zij met andere ambtenaren het douanekorps weer die plaats van weleer kunnen bezorgen. Discipline en integriteit dienen hoog in het vaandel te worden gehouden. “Wie dat niet volgt, zal voor de consequenties moeten instaan,” waarschuwde Pinas-Halfhide.

Zij vroeg de adspirant-commiezen om de strekking van de eedsformule goed te beseffen. “Leef en werk naar eer en geweten. Laat u niet misleiden, want dat maakt uw carrière kapot.” Zij hield de adspirant-commiezen ook voor dat er in hen is geïnvesteerd, onder meer in de vorm van cursussen, stage en expertise alsook in de uniformen die de douane eigen is. De Financiën-directeur raadde de nieuwkomers aan deze opleidingen allemaal te volgen en te werken aan een goede carrière. Voor enkelen is ook de functie van inspecteur weggelegd. Het zal aan hen zelf liggen om de dienst en hun leven tot iets moois te maken, stelde Halfhide-Pinas.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April