Verdachten gehoord in moordzaak taxichauffeur Adhin
24 Nov 2015, 00:43
foto


Rechter Sieglien Wijnhard heeft twee verdachten en twee politiemannen in de moordzaak van de taxichauffeur Dharmradj Adhin (55) gehoord. Adhin is op gruwelijke wijze vermoord. Zes mannen zijn als verdachten aangemerkt en zijn voor de rechter verschenen. Op 28 maart 2015 werd Adhin door de vrienden van zijn huisgenoot gevraagd om een taxirit te rijden. Het ontzielde lichaam van Adhin is op 29 maart in een trens langs de Mawakaboweg aangetroffen. Zijn auto werd vervolgens gedumpt in het Blauwe Meer, langs de Martin Luther Kingweg.

De verdachte Allan W. verklaarde dat hij slechts een taxirit had gereden en dat hij niet wist dat Vishal K. en Kavish H. de man om het leven hadden gebracht. Hij werd gebeld en heeft hen in de buurt van het Blauwe Meer te Highway opgehaald. Voor deze rit kreeg SRD 2000 en hij moest zijn mond dichthouden. Hem werd voorgehouden dat Vishal K. en Kavish H. een beroving gepleegd hadden.

De agent die in deze zaak gehoord werd, verklaarde dat hij Allan W. gehoord had. Deze verdachte had bij de politie verklaard dat het in de bedoeling lag om het slachtoffer te kidnappen en hem vast te binden. Hiervoor was er een plan. Dit zou de verdachte pas na het feit vernomen hebben. De auto van het slachtoffer zou ergens gedumpt worden. Volgens de agent was het vermoorden van het slachtoffer niet in het plan opgenomen.

De tweede politieman verklaarde dat Allan W. aanwijzingen heeft gedaan. Hij heeft ze verteld waar hij de twee verdachten had opgehaald te Highway en dat hij ze daarna naar de woning van het slachtoffer had gebracht. De woning werd overhoop gehaald, omdat het geld niet gevonden was in het voertuig. Het slachtoffer had alleen de dagopbrengst bij zich. Volgens deze agent wist Allan W. wel over het feit en het plan. Hij was van tevoren op de hoogte hiervan.

Wanita Ramnath
Advertenties