DNL: Politieke keuzes lossen economische crisis op
24 Nov 2015, 22:09
foto


Bij de herdenking van 40 jaar Staatskundige Onafhankelijkheid doet de politieke partij DNL de oproep, om meer dan ooit als één volk en één natie op te trekken. De partij benadrukt dat de economische crisis alleen door het maken van politieke keuzes opgelost kan worden.

Het is zinloos om het over de actualiteit van 40 jaar onafhankelijkheid te hebben tenzij ze perspectief krijgt: wat is het verleden van de feiten waarover we spreken en hoe kunnen ze de toekomst bepalen? Wie bijvoorbeeld het ontstaan van de huidige machtsconstellatie en uiteindelijk enkel een politieke partij behandelt als “gebeurtenis” wordt radeloos. Wie zoekt naar oorsprong en aanleiding, naar oude misstanden en hedendaagse verschijningsvormen die is veel beter gewapend om de schijnbare chaos te vatten en te begrijpen waarmee onze samenleving thans geconfronteerd is in het ochtendgloren van 40 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Het perspectief dat de huidige verantwoordelijken bieden lijkt daarnevens een zwart gat te creëren waarin onze gezamenlijke toekomst dreigt te verdwijnen. De belofte van grote voorspoed en ontwikkeling blijken vrijwel direct na verwerven van de regeermacht te zijn omgeslagen in een onheilspellende boodschap van zware economische teruggang en het brengen van offers midden in een context van talloze, aan het licht komende corruptieschandalen en andere wantoestanden.

In de eindstatement van het Mega Front tijdens het VES debat bij de recente verkiezingen hebben wij aangegeven dat “een economische crisis nooit zichzelf oplost, het zijn onze politieke keuzes die dat doen”. Een stelling, die zich thans ontegenzeggelijk bewijst. De toekomst van ons geliefd Suriname dient daarom tegen dat licht te worden bezien. Het is nu meer dan ooit de tijd om als één volk en één natie op te trekken. De politieke keuzes daartoe moeten alleen nog gedaan worden. DE NIEUWE LEEUW feliciteert alle Surinamers met 40 jaar Staatkundige onafhankelijkheid.

Persdienst DNL
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April