DA91: Alles doen om land en volk te verheffen
24 Nov 2015, 04:21
foto


De politieke partij DA91 roept aan de vooravond van 40 jaar Srefidensi, alle Surinamers op stil te staan bij de aspiraties die verwoord zijn in ons volkslied.

Op 25 november 2015 herdenken wij allen dat ons land Suriname 40 jaar geleden de onafhankelijkheid verkreeg. Als Surinamers hebben wij bij de onafhankelijkheid een belangrijke verantwoordelijkheid op onze schouders genomen om de aspiraties van ons allen nu, maar ook voor de toekomst te verwezenlijken. Deze aspiraties zijn verwoord in ons volkslied. In deze tijd waarin we als volk wederom grote onzekerheid en gebrek aan stabiliteit ervaren als gevolg van een gebrek aan verheffend politiek leiderschap, is het van uitermate belang dat wij bewust stilstaan bij deze opdracht.

Verheffing van land en volk
God zij met ons Suriname, nu meer dan ooit wanneer het overeind houden van ethische normen en waarden geen eenvoudige opgave meer is, doch cruciaal is voor een geestelijk gezond volk en verheffing van ons land.
Want hoe wij hier ook samen kwamen aan zijn grond zijn wij verpand. Het Surinamerschap kent geen huidskleur, religieuze of politieke kleur. Een ware Surinamer bestempelt anderen niet als staatsvijanden en neemt de mening van elke landgenoot, jong of oud, serieus.

Een ware Surinamer slaat de handen inéén om dit ons geliefd land te verheffen boven nepotisme, vriendjespolitiek en criminele heerschappij; onderwerpt zich aan recht en rechtvaardigheid. Dit is de richtlijn die elke Surinamer al werkend in gedachten houdt.

Een land waar recht en waarheid daadwerkelijk vrij maken en waarbij elke corruptieve handeling onderzocht, niemand uitgezonderd, wordt en oneigenlijk verkregen rijkdommen terug worden gegeven aan het volk. Een land waarin er geen pogingen worden gedaan om burgers hun recht op vrije meningsuiting te onderdrukken middels, openlijke of gedekte, bedreigingen met rancune en geweld.

Corruptiebestrijding
Wij als volk van Suriname zullen al wat goed is betrachten om dit ons geliefd land een respectabele en waardige plaats te blijven geven in de rij der naties. Wij zullen dan ook blijven strijden tegen elke persoon, elk instituut die rechtvaardigheid, democratische principes, transparantie en goed bestuur, en de basis mensenrechten op enigerlei wijze wenst aan te tasten.

De strijd tegen allen die zich schuldig maken aan diefstal van staatseigendommen zetten wij in verhevigde vorm voort. Wij zullen niet buigen voor tirannie en roepen alle Surinamers op onbevreesd te staan met ons in de strijd voor een democratisch, rechtvaardig en respectabel Suriname.

"Want een volk dat voor tirannen zwicht verliest meer dan lijf en goed, dan dooft het licht" zoals bekende dichtregels luiden.
DA91 roept alle Surinamers op om tezamen al wat goed is te betrachten en zo waardij te geven aan ons land!

'Opo kondreman un opo, Sranan gron e kari un!'

Publiciteitsdienst DA91
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April