Brunswijk wenst onderzoek bij HAS en OGS
23 Nov 2015, 07:17
foto
Assembleelid tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk.


In navolging van de vele corruptiegevallen bij voornamelijk de parastatale bedrijven wenst de voorzitter van Algemene Bevrijding en Ontwikkelings Partij (ABOP), Ronnie Brunswijk, ook een onderzoek bij de Housing Authority Suriname (HAS) en de commissie Ordening Goudsector. Volgens de politicus is veel niet in de haak bij deze instanties. Behalve de wettelijke grondslag is het volgens Brunswijk zo dat er heel wat duistere praktijken plaatsvinden bij deze organisaties. Dit zei hij gisteren tijdens een structurenvergadering van de ABOP.

Brunswijk stelt dat in de HAS er meer dan 120 miljoen euro is gestopt. Het rendement is niet wat het wezen moet. Dan komt nog bij kijken dat personen die in aanmerking zijn gekomen voor woningen, gefinancierd zijn door de bank. De bank op haar beurt heeft contant geld overgemaakt voor deze autoriteit. Waar is al dat geld naartoe gegaan? vraagt Brunswijk zich af. Voorts werden terreinen bouwrijp gemaakt door het ministerie van Openbare Werken. Waar is het verschil in geld naar toe gegaan?

Hij heeft enige tijd terug de president reeds geattendeerd op deze situatie maar tot heden is er nog niets gedaan, meent Brunswijk. Hij wil vooral ook weten op welke rekening de gelden zijn gestort. "We klagen nu dat we geen geld hebben, maar dit geld kon beter worden besteed," zegt Brunswijk.
"We praten nu over een Anticorruptiewet, maar het is dezelfde overheid die corruptie faciliteert. Ook bij OGS geldt hetzelfde," stelt de politicus. Er schijnt veel mis te zijn bij deze organisatie, maar de regering kijkt maar toe, meent Brunswijk.
Advertenties