Eenmans protest over gang van zaken in het land
21 Nov 2015, 04:48
foto
Stephano Biervliet in protest bij het Onafhankelijkheidsplein. Hij wordt ondersteund door enkele neven. (Foto: René Gompers)


Stephano Biervliet (23), zelfstandige ondernemer, heeft vrijdag postgevat bij De Nationale Assemblee. Hij protesteert tegen de situatie in het land en wil dat alles weer normaal wordt. Mensen hebben het moeilijk en kunnen hun hoofd niet boven water houden door de verhoging van brandstof, stroom en water. Daarboven is de devaluatie van de SRD bijgekomen.

Biervliet zegt aan Starnieuws dat hij niet politiek wordt aangestuurd. Hij heeft op Facebook aangegeven dat hij deze actie zal voeren. Enkele neven van hem hebben besloten om hem te steunen. Biervliet hoopt dat president Desi Bouterse naar hem zal luisteren. Er moet volgens Biervliet samengewerkt worden met alle partijen om ervoor te zorgen dat de situatie in het land normaliseert.

"De prijzen gaan omhoog, maar de salarissen niet. Mensen moeten huishuur betalen of een auto aflossen. Nu het geld gedevalueerd is, komen zij in problemen. Veel mensen hebben niet eens SRD 200 over om te eten, want zij moeten schulden betalen of een hypotheek aflossen," motiveert Biervliet zijn actie. Hij merkt op dat hij niet voor zichzelf opkomt, want hij kan zich wel redden. Het gaat bij hem om het overgrote deel van het volk. Biervliet zegt vandaag weer te zullen protesteren. Ook morgen en overmorgen gaat hij door. Hij hoopt dat meer mensen hem zullen ondersteunen. Hij kan zich niet voorstellen waarom er gewoon gefeest wordt, terwijl er geen geld is. "Ik hoop dat de president luistert, want ik ga ook luisteren naar zijn persconferentie," zegt Biervliet.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April