Samenbundeling voor zorg mensen in laatste fase
23 Nov 2015, 04:48
foto


Stichting Surizorg, Elsje Finck Sanichar College (Covab) en het Diakonessenhuis zijn een samenwerking aangegaan om de palliatieve zorg in Suriname te versterken. Het gaat om mensen die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening waarbij in de terminale fase aangepaste zorg nodig is. Via de Twinningfaciliteit Suriname-Nederland zal een partnerschap aangegaan worden om de palliatieve zorg in Suriname te versterken.

Op 24 november wordt een congres gehouden waarvoor diverse betrokkenen zijn uitgenodigd die hun visie op en bijdrage aan de palliatieve zorg zullen belichten. Nagegaan zal worden welke behoefte en noodzaak er is om de palliatieve zorg te versterken en de rol van een hospice in het geheel. Een hospice biedt aan mensen in hun laatste levensfase de nodige zorg in een rustige en huiselijke sfeer. Vertegenwoordigers van onder andere het ministerie van Volksgezondheid, patiëntenvereniging, huisartsen, thuiszorginstellingen zullen hun licht doen schijnen hierop.

Door een pilot project wordt de palliatieve zorg versterkt voor patiënten die niet kunnen genezen en die binnen korte tijd zullen overlijden. De zorg is gericht op de kwaliteit van het leven van patiënten en biedt begeleiding en ondersteuning aan hun naasten. Dit geschiedt door het voorkomen en verlichten van lijden. De zorg wordt daarbij geleverd door professionele zorgverleners in samenwerking met de familieleden.

Met dit pilot- project zullen een aantal activiteiten ontplooid worden voor de versterking van palliatieve zorg, waaronder:
- Het opzetten van een steun- en informatiepunt,
- Het inrichten van een hospice en het verlenen van palliatieve zorg,
- Bij- en nascholing van vrijwilligers, verplegenden en artsen,
- Samenwerking met andere instellingen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April