Paramaribo Zoo krijgt verdovingsgeweer van VHP
06 Nov 2015, 23:16
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi overhandigt het verdovingsgeweer aan John Altenberg, directeur van Paramaribo Zoo.


De VHP heeft een verdovingsgeweer (tranquilizer gun) geschonken aan Paramaribo Zoo. Partijvoorzitter Chan Santokhi zegt dat op 24 februari een ocelot onnodig doodgeschoten is, terwijl de wilde kat met verdoving naar de dierentuin teruggebracht kon worden. Toen de partij dit onsmakelijke voorval via de media vernam, heeft ze er werk van gemaakt om een verdovingsgeweer te schenken aan de Paramaribo Zoo, die hier niet over beschikte. De overhandiging van het geweer aan John Altenberg vond donderdag plaats in de kantine van Paramaribo Zoo.

Santokhi vindt dat dieren niet onnodig doodgeschoten hoeven te worden als ze geen ernstig gevaar vormen voor de samenleving. De VHP is grote voorstander van bescherming van dieren en milieu. De politicus gaf ook aan dat De Nationale Assemblee gestart is met een wet voor het welzijn van dieren. Binnen niet al te lange tijd komt de wet voor dierenwelzijn. De wet ligt nu in de volksvertegenwoordiging voor behandeling.

Volgens de partijvoorzitter staat Suriname nu in de kijker van de hele wereldgemeenschap als land met goede milieumogelijkheden. Maar Suriname is ook op de wereldkaart geplaatst door activiteiten van onze milieuactivist Monique Pool, oprichter van Green Heritage Fund Suriname (GHFS). Ze staat in de top 10 heroes van CNN. Monique Pool is bekend geworden door het redden van luiaards. De gewonde dieren worden weer in het milieu teruggebracht. Pool zet zich niet alleen in voor een groen, schoon en gezond Suriname, maar ook voor wilde dieren. VHP hoopt dat ze op nummer 1 eindigt.

Altenberg is blij met de schenking van het verdovingsgeweer. De directeur zegt dat nu Paramaribo Zoo over een tranquilizer gun beschikt, ze ook als een dienstverlener kan optreden. Volgens hem wordt de dierentuin af en toe door mensen gebeld dat apen alles in het huis vernietigen en ze de apen niet kunnen vangen. Nu de dierentuin over het verdovingsgeweer beschikt, kan ze deze mensen helpen de apen te vangen middels verdoving en terugbrengen waar ze thuishoren.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April