Lees-app aangekondigd bij launch KBF 2016
18 Oct 2015, 05:42
foto
Launch van het Kinderboekenfestival 2016. (Foto: KBF)


De stichting Projekten zal binnenkort de 'lees app Boekplezier' introduceren. Hiermee zullen kinderen en opvoeders op de computer, laptop, tablet en de smartphone kunnen kiezen uit een aantal Surinaamse jeugd- en kinderboeken om uit (voor) te lezen. De launch van het Kinderboekenfestival 2016, vond vrijdag plaats op de R.E.C. Dothschool der EBGS aan de Kalkbranderstraat. Er is aandacht gevraagd voor vier festivals die volgend jaar gehouden zullen worden.

Deze lees app is een nieuwe activiteit in het leesbevorderingsprogramma van Stichting Projekten. "Natuurlijk zal het lezen van 'gewone' boeken nummer één blijven en de kinderboekenfestivals zullen dus nog steeds vooral in het teken staan van het lezen van tastbare boeken. Maar we hebben oog voor de nieuwe technologische ontwikkelingen en op de festivals zullen we de kinderen wijzen op de mogelijkheden,” zegt Margerie Stakel-Telgt, coördinator Leesbevordering van Stichting Projekten. De app Boekplezier komt mede tot stand door de medewerking van Goodwill ambassadeur Phil Tevreden. Hij is als trouwe bezoeker en één van de eerste kampioenen van het eerste Kinderboekenfestival in 1999 gegrepen door lezen, hetgeen hij nooit meer heeft losgelaten. Nu is hij de innovatieve manager van TMIL, het technologisch laboratorium van Telesur.

De launch van het Kinderboekenfestival 2016 stond in het teken van groen groeien. Dit is het derde jaar dat het thema ‘groeien’ de leidraad vormt van een KBF. In 2014 lag het accent op het ‘opgroeien’. In 2015 legden we de nadruk op het ‘naar elkaar toegroeien’ en in 2016 zullen we focussen op ‘economisch groeien’ als land. De slogan van KBF 2016 luidt: Suriname zal groeien door aandacht voor groen, als jij en ik meegroeien, lezen en doen!

De serie boekenfestivals 2016 begint in Coronie van 27 tot en met 29 januari, daarna volgt Paramaribo van 26 februari tot en met 4 maart, dan Sipaliwini van 25 tot en met 27 april en tenslotte Commewijne van 25 tot en met 27 mei.