Ambtenarenopleidingen gestart met peptalk van Noersalim
13 Oct 2015, 23:18
foto
Minister Mohamed Noersalim van Binnenlandse Zaken spreekt de cursisten moed in. (Foto: Biza)


De ambtenarenopleidingen Surnumerair en Bevolkingsadministratie II zijn deze week van start gegaan. Minister Mohamed Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de deelnemers moed ingesproken op het complex van het Ewald Meyer Lyceum en gezegd dat hij aan het eind van het cursusjaar een hoger slagingspercentage verwacht dan het afgelopen jaar.

De ambtenaren zullen de komende 10 maanden werk en studie combineren. Noersalim is voorstander van continu training en opleiding van het personeel. “Dit geeft de ambtenaren meer kennis om het werk beter te doen en past bij het verder professionaliseren van het overheidsapparaat. Het is een win-win situatie waarbij de overheid investeert in haar medewerkers en er kwaliteit voor terugkrijgt, “ zegt hij.

Voor dit cursusjaar hebben zich 290 personen ingeschreven voor de Voortgezette Algemene Ambtenaren Opleiding 1, 105 voor de Surnumerairopleiding, 36 voor de opleiding Bevolkingsadministratie en voor de BA I en BA II opleiding, 91 om 19.
Het doel van de cursus Surnumerair is gericht op kennis bijbrengen over comptabele werkzaamheden, inzicht in staatsrechtelijke ordening, organisatie van de overheidsdienst, ICT, taalvaardigheid en communicatieve vaardigheden. Bij bevolkingsadministratie II krijgt het personeel van CBB kennis en vaardigheden om de bevolkingsadministratie gegevens op professionelere wijze te verwerken en de dienstverlening te optimaliseren, zegt de voorlichting van Biza.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April