Gezochte crimineel Marlon Verbond ingerekend
13 Oct 2015, 10:31
foto
Most wanted Marlon Verbond. (Foto: KPS)


Marlon Verbond die op de top 10 lijst van meest gezochte criminelen van de politie staat, is maandag ingerekend. De 34-jarige crimineel heeft een reeks van brute gewapende roofovervallen op zijn naam staan. Hij heeft deze diefstallen gepleegd samen met anderen. Bij zijn daden knevelde en mishandelde hij zijn slachtoffers. Verbond maakte ook de grens tussen Suriname en buurland Frans-Guyana onveilig.

Leden van het Arrestatie Team hadden de crimineel tijdens surveillance in een voertuig gesignaleerd. Hij was samen met een andere man - oud bekende van de politie - in de auto. Bij sommatie weigerde de bestuurder te stoppen en reed met hoge snelheid weg. Op de kruising van de Jagernath Lachmonstraat en Floralaan heeft de bestuurder een aanrijding veroorzaakt bij zijn vluchtpoging.

Beide inzittenden namen de benen met de politie achter hen aan. Aangezien de criminelen niet gevoelig waren voor waarschuwingsschoten, heeft de politie gericht geschoten. Twee erven verder is Verbond aangehouden. Zijn metgezel, Hardy Vitalini (34) of Pikingdjo, is met een schotverwonding in zijn dijbeen aangetroffen. Voordat de ambulance ter plaatse arriveerde had Vitalini de geest gegeven. In het voertuig is een vuistvuurwapen aangetroffen. Dit meldt de afdeling Public Relations van de politie.
Advertenties