Mathoera: Ondanks veiligheidsvoorziening ingebroken
13 Oct 2015, 00:01
foto
Krishna Hussainali-Mathoera (Assembeelid/VHP)


"Inbraak in je woning is niet het bericht dat je wil horen, zeker als je uitlandig bent," zegt Assembleelid tevens ex-politiecommissaris Krishna Hussainali-Mathoera om een reactie gevraagd aan Starnieuws. Er is in de nacht van zondag op maandag in haar woning ingebroken, terwijl niemand thuis was.

Mathoera zegt dat zij redelijke veiligheidsvoorziening heeft in haar woning. Toch zijn criminelen in staat geweest het huis binnen te dringen. Het alarmsysteem is onklaar gemaakt. Zij kan nog niet zeggen wat er allemaal meegenomen is, omdat zij nog niet in het land is. Mathoera merkt op dat in de omgeving bij meerdere mensen dezelfde avond is ingebroken.

"Ik realiseer mij dat ik een van de vele mensen ben die slachtoffer zijn geworden. Veel mensen moesten ook ernstige mishandelingen doorstaan," merkt zij op. Het Assembleelid benadrukt dat het belangrijk is dat buurtgenoten alert zijn en informatie moeten delen als zij ongebruikelijke dingen merken. "Dit zal de veiligheid en saamhorigheid verhogen. De criminaliteit zal ook minder worden als ouders en Surinamers in onze kinderen investeren. Liefde, aandacht, onderwijs, normen en waarden moeten gedeelde verantwoordelijkheid worden vanuit alle instituten, het gezin, de school, religieuze, buurt- en sportorganisaties," stelt Mathoera. Zij zegt alle vertrouwen te hebben dat de politie de zaak zal oplossen.
Advertenties