Rapport vader die kinderen wilde vermoorden nog niet af
13 Oct 2015, 18:56
foto


Ashwien .J. (35) die zijn drie kinderen ernstig verwondde in april dit jaar, verscheen maandag voor rechter Sieglien Wijnhard. Het gerecht wacht de psychologische en psychiatrische rapportage af. Deze rapportages heeft het Openbaar Ministerie nog niet ontvangen.

De man wordt ervan verdacht dat hij opzettelijk en met voorbedachte rade geprobeerd heeft zijn drie kinderen van het leven te beroven. Ook is hem ten laste gelegd dat hij zijn eigen kinderen met voorbedachte rade, zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht.

De moeder van de kinderen had de verdachte twee weken voor het gebeuren verlaten en Ashwien J. bleef alleen met de drie kinderen achter. Het vermoeden bestaat dat de verdachte zijn kinderen eerst medicijnen had toegediend. Daarna verwondde hij ze met een mes in de buikstreek. Na het feit gepleegd te hebben, riep hij de familie bij elkaar om te vertellen wat hij gedaan had.

De kinderen van acht, vijf en anderhalf jaar, waren zwaargewond. Er is operatief ingegrepen. Zij waren alle drie opgenomen in het ziekenhuis. Wijnhard wil eerst weten wat de psychische toestand van de verdachte is. Daarna wil zij getuigen horen in deze zaak. Eerder op een rechtszitting werd de verdachte gehoord, maar hij gaf geen antwoorden. Op 9 november wordt de behandeling van deze zaak voortgezet.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April