Verdachten gehoord in moordzaak taxichauffeur Adhin
13 Oct 2015, 02:51
foto


Rechter Sieglien Wijnhard heeft de verdachten in de moordzaak van de taxichauffeur Dharmradj Adhin (55) gehoord. Adhin is op gruwelijke wijze vermoord. Zes mannen zijn als verdachten aangemerkt en zijn voor de rechter verschenen.

Op 28 maart 2015 werd Adhin door de vrienden van zijn huisgenoot gevraagd om een taxirit te rijden. Het ontzielde lichaam van Adhin is op 29 maart in een trens langs de Mawakaboweg aangetroffen. Zijn auto werd vervolgens gedumpt in het Blauwe meer, langs de Martin Luther Kingweg.

De verdachte R.N. verklaarde dat hij de achterzijruit kapotsloeg en een bedrag van SRD15000 uit het voertuig heeft gestolen. Het geld gaf R.N. aan de medeverdachte D., die hij al ruim twee jaar lang kent. Ook had hij eerder voor D. gewerkt. Volgens R.N. wist D. niet dat het om gestolen geld ging, omdat hij alleen was gaan stelen. R.N. beweerde dat hij D. gevraagd had om een auto voor hem te kopen, omdat hij zelf geen rijbewijs had. Bij de politie had hij verklaard dat hij samen met D. naar het voertuig was geweest en dat D. de ruit ingeslagen en het geld gestolen had. Op de rechtszitting zei hij dat hij toen in de war was en dat de verklaring die hij bij de politie afgelegd had, niet klopte.

K.H. verklaarde dat hij van R.N. die een neef van het slachtoffer was, gehoord had dat zijn oom veel geld had. De verdachten verklaarden dat K.H. en W.K. met het plan kwamen om het slachtoffer te beroven. R.N., A.H. en W.A. wisten niet dat er een plan was om het slachtoffer te beroven. Het plan hield in om in te breken in de woning van Adhin en hem te beroven. Aan de Mawakaboweg hebben KH en WK de chauffeur beroofd van zijn geld. Daarna hebben zij hem mishandeld en in de goot geduwd en verdwenen met het voertuig van het slachtoffer. Later vernamen zij dat het slachtoffer ter plekke overleden was.

K.H. belde zijn zwager W.A. op om hem op te halen bij het Blauwe meer. Hij had de wagen van Adhin in het Blauwe Meer geduwd. De buit werd verdeeld en hij gaf W.A. en A.H. elk SRD 2000 om hun mond dicht te houden. Ook moesten zij niet praten over het gestolen geld.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April