Dikan: 'Niet twijfelen aan goede samenwerking'
13 Oct 2015, 05:42
foto
Minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan (m). Rechts districtscommissaris Mike Nerkust.


Tijdens de openbare vergadering van de districtsraad van Paramaribo was de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, ook aanwezig. Hij heeft tijdens deze vergadering aangegeven, dat de districtsraad versterkt zal worden met wetgevingsjuristen.

Cynthia Lapar, districtsraadslid van Paramaribo voerde namens de districtsraad het woord en noemde de districtsraad van Paramaribo zeer dynamisch. Zij gaf aan de minister door dat er al districtsverordeningen zijn voorbereid en zei te hopen op een goede samenwerking. “Aan een goede samenwerking hoeft u niet te twijfelen”, was de reactie van Dikan. “Het ministerie wenst een goede partner en geen tegenstander te zijn van de districtsraad en het commissariaat.”

De precaire financiële situatie is ook besproken. Dikan zei dat er naar manieren uitgekeken zal worden om de districtscommissaris meer armslag te geven. Hij had huiswerk voor de regionale volksvertegenwoordigers: de districtsraad moet komen met projectvoorstellen om de Centrale Markt, Markt Zuid en Kwakoemarkt te verzelfstandigen.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April